morgonstund har "guld" i mun?

Anledningen till att jag sitter här och bloggar lite är att jag blev väckt av lillen vid halvåttatiden. Stackarn hade lagt sig tidigt igår utan att ha druckit sin välling så han var väl både pigg och hungrig. Iallafall.. efter att ha matat honom så spydde han ner hela mig + mina kuddar, täcke och laken... o så klart sig själv också. Man säger ju att morgonstund har guld i mun...visst var vällingen lite gulaktig men jag tror inte att det är betydelsen av detta talesätt :-)

Så nu sitter jag här vid datorn och lillen på golvet bredvid mej och försöker äta upp en dominobricka men det går inte så bra eftersom han har en napp i munnen. Elli susar sött i sängen. Igår var vi på skattjakt med Emilie och Niklas.  Det är folk som gömmer lite grejer här och var i världen och sen så får andra gå och leta upp deras "skatt". Efter att ha hittat skatten kan man välja att antingen ta den men då får man lägga dit nåt annat istället eller så kan man bara skriva att man har varit där. Det finns också en loggbok vid varje skatt där man får skriva in sitt namn och vilken dag man har varit där. Igår hittade vi skatten vid den gamla möllan på ättekulla ( där vi brukade grilla för länge längesen). Kan ju inte säga att det var en imponerande skatt eftersom det var bara en spik som låg i lådan. Men det sägs att man kan koka soppa på en spik. Kan tillägga att vi inte tog spiken.

Årets första grillning

Idag var vi hos mamma och grillade. Det blev både grillspett, revben och kycklingvingar. Till detta hade vi sallad och baguetter till. Kiet klagade på att vi hade för lite minimajs i spetten så till sist fick han några spett med bara minimajs på ^--^
Alvin höll ju på att sätta en bit minimajs i halsen eftersom Kiet gav honom en majsbit att suga åp och han lyckades bita av en bit med sina (enda) två tänder. Men Kiet fick ut majsbiten igen så det slutade ju lyckligt iaf. På kvällen skulle vi lära mamma och moster spela mahjong och det gick väl rätt bra. Det roliga var att det nästan var bara de som hade coach, alltså de som inte kunde spela som vann :-) Moster vann ju en högsta poäng men såklart spelade vi inte om riktiga pengar utan bara med Kiets spelmarker. Kul var det iaf...

Just det ja, igår var jag och älskling på bio och såg Watchmen. Den var väl sådär, jag tyckte den var lite för rå för mig, mycket blodiga scener...fast jag blundade när det blev för äckligt...

Duktigt jobbat!

Igår har jag varit duktig, enligt min mening iallafall ^~^
Bk kom med Moa runt ett-tiden och barnen lekte en liten stund. Efter att Alvin hade fått mat så var vi ute och gungade med barnen. Sedan gick vi ner till Maxi Råå och handlade. Träffade Kurt, Lucy och Anna vid ingången. Elli var nog riktigt trött för hon var väldigt gnällig, speciellt på hemvägen. Men men... hon fick gå och lägga sig direkt när vi kom hem. Bk och jag fikade lite och sedan började jag förbereda maten. Middagen bestod av örtfylld kycklingfile med tomatsås och till detta hade vi bandpasta. Måste säga att det var rätt gott så det lär bli en andra gång.

Dagens program består förnuvarande av att jag ska över till mamma och klippa Anna (den lilla) och sedan spela lite mahjong med Lucy, Kiet och Anna (den stora).  Får se hur det går.

smörgåstårtan till mamma


Överraskning!!!

Idag fyller mamma år och vi har varit och överraskat henne med smörgåstårta och presenter.  Det blev jättelyckat för hon blev verkligen överraskad när vi öppnade dörren till sovrummet och sjöng Happy Birthday och glad blev hon också.
Jag tror att hon blev mest överraskad av att Anna också var där eftersom hon inte trodde att Anna skulle komma hem. Smörgåstårtan blev rätt fin om jag får säga, så har Anna och jag gjort ett bra jobb!

RSS 2.0