födelsedag!

Efter begäran från Jung (inte Anna denna gång) så får jag väl skriva nåt om min födelsedag. Dagen börjar med att jag fick gå upp tidigt eftersom jag skulle till gynekologen. Honey följde med och efter detta gick vi och åt på subway. Det var gott! De hade till o med min favoritdricka, Nestea med grönt te och citron... mums..

Efteråt gick vi till Fuji (heter dom så?) spa och kollade om dom hade nån drop-in tid för nån behandling.  De hade endast tid för en halvkroppsmassage men jag bestämde att jag inte ville gå på den eftersom jag vill att vi ska gå på en "behandling för två" senare istället. Japp, så vi gick runt lite och jag fick välja vad jag ville ha i present men kude inte komma på nåt just då. Fast jag fick en impuls att ja gville klippa mej så vi gick till frisyrmakarna och de hade faktiskt tid, så nu e jag kortklippt.

Förresten, en rolig sak... förra gången jag klippte mej så gjorde jag det på en salong inne i söderpunkten eftersom de hade ett erbjudande om klippning för 150kr. Det blev inte sådär värst bra förra gången så nu tänkte jag satsa på en dyrare salong. Men men gissa vem jag blev klippt av? Jo, samma tjej som förra gången. Hon hade bytt jobb och jobbade här istället. Fast denna gången blev det mycket bättre och hon var mycket trevligare oxå. Kan det bero på priset man betalar eller? denna gången kostade det 395kr.

Jaja, på kvällen gick vi till Koreana och åt och jag blev riktigt mätt..jättegott! Sen åkte vi hem och kwan, jag och Elli gick till mina föräldrar för att hämta sovsäck till kwan. När vi kom fram så var det ingen som öppnade så kwan gick runt för att se om farmor var i vardagsrummet. Jag ringde mamma och de var på promenad. Under tiden jag pratade i telefon så gick jag oxå runt huset till ingången vid vardagsrummet och såg att kwan redan hade kommit in. han fick öppna åt mej och sen när vi var inne o ja ghade stängt dörren så frågade kwan var Elli var nånstans. Stackarn, vi hade glömt bort henne utanför den riktiga ingången. Hon gick omkring runt huset och grät. Hoppas hon inte får några allvarliga men av detta. Japp, dåliga föräldrar är vi.

Jo, Anna fick färga mitt hår igår, det ser lite rött ut u. På förpackningen står det att håret skulle skina som en 10-karats diamant efter färgningen men det har jag inte märkt av.Kon är ett underbar djur!

Hittade en uppsats på nätet om kor. Den är skriven av en lågstadieelev. OBS!.. kolla lärarens kommentar längst ner :-)

Faktauppsats om ko, skrivet av en lågstadieelev

Historian om Kon

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skal dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan - Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas koögon. Kons mun kallas mule. Det är nog för att den säger mu. På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar. På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter kohår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör. Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur, men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.

Kon har fyra fötter. Dom heter kofötter. Dom kan också användas till att dra ut spikar med. Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig å magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu. Kon har bra luktsinne. Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter kofångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i paket som vi kan köpa i affären. Kons fyra fötter skickas till snickaren. Det kallas återanvändning. Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!

Haha..skrattade som bara den när jag läste den. Är inte barn underbara?

RSS 2.0