Dag 2 (del 3)

På kvällen åkte vi ut till Avenida och gick därifrån till Baixa och Chiledo. Det var mycket uppförsbackar. Vi bestämde oss för en restaurang i Chileo som är lite speciell. De har bara en fast meny och man kan inte beställa bord så det gäller att komma tidigt. När vi var där så var det nog bara tre bord som var upptagna men medan vi åt förrätten så fylldes restaurangen snabbt så vi hade nog ganska tur som kom dit lite innan. Förrätten var en sallad bestående av isbergssallad, ruccola , hackade pinjenötter och en god vinegrättsås över. Varmrätten var entrecote med en örtsås och pommes. Köttet var ganska mört och pommesen var riktig god. Såsen var god men den blev lite mäktig i slutet. De var riktig bra service på restaurangen. Vi fick varma tallrikar och vår servitris kom och la upp maten åt oss maten. Efteråt lämnade hon kvar det som inte var serverat på en ställning med värmeljus under. När vi nästan hade ätit upp maten på tallriken så kom hon och la upp mer till oss. Vi fick ganska mycket kött, ungefär 250gram var. Efter maten gick vi ned till kusten och andades in lite havsluft vilket var ganska skönt.

en liten oas mitt på den stora gatan
mycket uppförsbackar
en hiss som är ganska känd. Det finns ett café längst upp med fin vy över staden.
min älskling! de som satt vid bordet bakom oss pratade också svenska.
lite aptitretare men om man äter av det så lägger de till det i notan sen
gifta i 6 år :)
en god förrätt
en god varmrätt
vid hamnen. Ser ni jesusstatyn i bakgrunden?
lite inzoomning
många ungdomar som festar utanför en pub. Coolt med sittpuffar.

Dag 2 (del 2)

Efter frukosten begav vi oss till Oceanario som är världens näst största akvarium. Det var mycket folk där men biljettkön gick ganska snabbt ändå. De hade även en annan tillfällig utställning om sköldpaddor så vi köpte en kombinerad biljett för 15,50 euro. Utställningarna var bra men det var lite för mycket folk där tyckte jag. Efteråt åkte vi linbana längs kusten och man hade en riktigt nice vy. Bredvid metrostationen fanns det ett stort köpcenter så är gick vi ett tag och jag köpte lite kläder till Elli. Hittade inget till Alvin dock :( vi åt lunch i köpcentret och jag tog portugisisk currykyckling medan honey tog en traditionell portugisisk anka med ris. Kycklingen var ganska god men ankan smakade ingenting. Det var tänkt att vi skulle åka till slottet efter maten men jag blev dålig i magen och vi åkte tillbaka till hotellet och vilade istället.

 

utanför köpcentret

 

en söt figur utanför Oceanario

 

coolt med sköldpaddor som simmar under ens fötterna

 

här simmar hajar och rockor tillsammans med alla sorters möjliga fiskar

 

jag blev faktiskt lite rädd när jag såg denna fisk

 

så här såg den ut i ljuset

 

jag och min honey

 

en tur med linbanan

 

min lunch: portugisisk currykyckling

 

honeys lunch: ris med ankkött


Dag 2 (del 1)

Hotellet vi bor på är ganska fint och rummet är helt ok förutom dörren till toalett/badrummet. Den är av glas och är halvgenomskinligt. Det finns inget lås på en och den är inte ”soundproof” alls. Man kan typ se varandra när man sitter på toa. Man måste nog vara rätt bekväm med den du reser med om ni ska dela rum. Frukosten är också ok. Förutom det vanliga som bröd, skinka, ost, omelett, bacon, juice, te med mera så finns det även färskt frukt, chokladtårta och det så kallade portugisiska äggtart.

 

sovrummet

 

badrummet
lobbyn

Dag 1 (del 3)

Yay!! bara en halvtimme kvar tills jag får se min honey igen och vår resa äntligen kan börja. Jag har hunnit med att äta lite på flygplatsen. Köpte en macka med grillad fläskkött på och en liten portugisisk äggtart. Det är tydligen deras nationella bakelse här i landet men den smakar inte riktig likadan som den jag åt i macau. Båda ska ju egentligen vara samma kaka. Den i macau smakade äggtart fast lite bränd på ytan. Denna smakade mest smördeg med vaniljkräm och lite kanel ovanpå. Den var ganska god men mäktig. Skulle nog inte vilja äta två efter varandra. Tänkte på en sak eller rättare sagt två saker som är lite lustigt. När honey fick köpa en ny biljett så var det billigare att köpa en biljett tur och retur än att köpa en enkelbiljett. Så han köpte en tur och returbiljett så nu har han två platser på planet hem :) Det anra lustiga är att jag innan sommaren har skrivit upp mig på vikarielistan där jag praktiserar och de har inte ringt om vikarie men idag 7 minuter efter att mitt plan hade lyft så hade de ringt mig och undrat om jag kunde arbeta på tisdag. Jag ringde tillbaka när jag var framme i lissabon och tackade ja. Det kommer nog att bli en jobbig dag eftersom jag kommer hem på måndag natt och ska jobba tisdag  8.30-17.00 men får se det positivt. Jag får ju in lite cash efter denna dyra resan!

 


Dag 1 (del 2)

Har nu sittit här i tre timmar och börjar så smått känna mig som Tom Hanks i filmen är han bor i en flygplats. Det finns inte så många affärer här och hela flygplatsen verkar så tråkig. Det kan bero på min situation som jag känner så. Tänk vad mycket man kan se när man bara siter och betraktar folk som kommer och går. Såg ett äldre par som fick träffa sina barnbarn och de nästan grät när de överröste barnen med kramar och pussar. Sen såg jag också två damer som påminner om de i panter tanter (inte för att jag har tittat på den serien). Den ena bara skällde ut den andra hela tiden. Hon såg riktig elak ut, som när man föreställer sig häxor eller styvmödrar. Den andra verkar nästan vara hennes betjänt eller nåt sånt för hon fick dra allt bagage och gick typ 2 meter efter den arga tanten. Först gick de förbi stället där jag satt men sen gick den arga tanten och satte sig mittemot mig och den andra bredvid mig. Tanten tittade på mig och verkade nästan vilja skälla ut mig också så jag tittade bort. Snacka om att vakna på fel sida. Börjar bli smått hungrig men här verkar inte finnas så mycket matställen. Det mesta är sandwich eller kakor och det vill jag inte ha. Det borde finnas en Burger King eller MacDonalds på varje flygplats! Eller Kentucky fried chicken går också bra. Eller en sushibar. Eller en subway..... nu börjar jag tänka för mycket på mat. Ska vandra runt och kolla om jag har missat nåt!


Portugal dag 1 (del 1)

Man kan inte säga att resan fick en bra början eftersom jag nu befinner mig på Lissabons flygplats ensam utan min make. Anleningen är att man måste ha minst 6 månaders giltighetstid kvar på passet för att få resa in till portugal och min kära make har bara 3,3 månad kvar innan passet går ut. Sent igår kväll köpte han en ny biljett och ska komma med ett senare flyg. Han ska på morgonen åka till polisen i malmö och fixa ett provisoriskt pass. Så nu sitter jag här på en inte alltför skön metallstol i ankomsthallen och väntar på honom som ska anlända om cirka 5,5 timmar.

 

på denna stol satt jag i timmar

På denna (o)sköna stol satt jag i timmar.

 

Kan ju berätta lite om resan eftersom jag nu har gått om tid. Jag fick sitta längst bak på flyget men eftersom min make inte var med flyget så var stolen bredvid mig tom och jag kunde sträcka ut mig. Eftersom det var sista raden så kunde jag inte fälla ner stolsryggen och när den inte alltför smala mannen framför mig ska fälla sin stol bakåt så långt det går så kändes det som att jag befann mig inkämd mellan två bergsväggar. Lösningen blev att jag fick sitta snett med fötterna uppe på det andra sätet men det medförde också att jag nu har lite nackspärr. Maten var sisådär, omelett med tre minikorvar. Kan lätt säga att jag har ätit godare flygplansmat. Sen var det också de mest effektiva flygvärdinnorna jag varit med om. Eftersom jag satt längst bak så fick jag maten sist av alla och innan jag ens hade hunnit ta två tuggor av omeletten så var de redan vid de främre raderna och skulle samla ihop faten igen. Det var inte så att de inte hade tid att låta oss äta för efter detta så var det minst 2 timmar kvar av flygtiden. Efter 3,5 timme så var jag i Lissabon. Planet kändes inte så jättesäkert när vi skulle landa. Det gungade så mycket och höll på att stiga och sjunka flera gånger så det kändes som om omeletten var uppe i halsen igen.

 

Tanken var att jag ska vänta på honey inne på själva flygplatsen alltså där affärerna finns så att jag inte skulle ha så tråkigt men tyvärr så fanns det bara två stånd som sålde kakor därinne och det gick poliser överallt och kollade så att man kom rätt så jag kände på mig att det var bäst att gå ut. Efter att ha passerat tullen så trodde jag att nu skulle det väl vara passkontroll men icke sa nicke. Det finns ingen passkontroll här!! Konstigt! Så nu sitter jag i arrivalhallen och väntar och väntar och väntar. Flygplatsen känns väldigt litet och det finns inte så många ställen att sitta på. Vill inte lämna den osköna stolen för då lär jag väl inte få nån plats sen. Det kryllar av folk här och alla sittplatser är väl använda.Hur klantig kan man vara?

Vet inte om jag börjar bli senil eller så är jag bara en dai tao ha (stort räkhuvud) som min honey brukar säga. I stort sett så brukar jag inte glömma eller tappa bort viktiga saker men inom en månad så har jag lyckats göra det flera gånger. Först tappade jag mina husnycklar i stan så jag var tvungen att fixa nya. En dag när vi var hos Beckey och skulle göra vårrullar så glömde jag köttfärsen i bilen. När jag skulle hämta dem så lyckades jag låsa in bilnycklarna i bagageluckan så Emilie var snäll och åkte hem till mamma och hämtade reservnycklarna. På kvällen när vi skulle hem så kom jag på att jag hade glömt min jacka på danshuset. Vi var där på morgonen med barnen för de ska börja gå en kurs i rytmik och rörelser. Som tur var så kunde jag åka dit dagen efter och hämta jackan. Nu hoppas jag att det inte händer fler olyckor så håll tummarna för mig! :)

Doves intensivbalsam

Så här ser balsamet ut. Så köp nu inte fel :)

Doves nya intensivbalsam

Tänkte buzza lite om Doves nya Intense Repair Express Intensivbalsam för er som läser min blogg. Jag är en buzzador och med detta menas att jag får hem olika varor som jag ska testa och även berätta/buzza för mina vänner om produkterna. Detta är min första produkt som jag ska buzza om och det är som rubriken lyder Doves nya Inensivbalsam. Detta balsam innehåller inpackning och du kan använda det dagligen. Låt det sitta i en minut och det kommer förhindra klyvna hårtoppar och att håret går av. Dessutom stärker det håret.
Min egna erfarenhet av detta balsmet är faktiskt ganska bra. Jag märkte inte så mycket skillnad de två första gångerna jag använde det men efter flera gånger så känns håret faktiskt mjukare. Sen vet jag inte om det är inbillning men mitt hår verkar ha fått mer glans också. Mest effekt av balsamet märkte jag när jag var i Portugal. Vattnet där var mer koraktigt och håret blev ganska trassligt efter schampoo. Jag hade balsamet med mig och det funkade verkligen frör håret blev mycket mjukare direkt efter jag hade sköljt av balsamet. Så denna produkt kan jag med gott samvete rekommendera!

RSS 2.0